2018-04-24 21:25
Keravan Taekwondoseura r.y.

Seuran yleiset säännöt.

Pelisäännöt ja kaikilla on kivaa!

Olemme ottaneet käyttöön läsnäololistan seuran harrastajille!
Läsnäololista on esillä salin reunalla harjoituksissa.
Jokainen itse käy merkkaamassa rastin oman nimen kohdalle läsnäolostaan!

Näin pystymme seuraamaan jokaisen harjoituskäyntejä!

Salietiketti
Taekwondossa noudatetaan lajille ominaista ja tärkeää salietikettiä. Harjoittelussa ja käyttäytymisessä noudetaan kuutta seuraava taekwondo-ohjetta: käytös, kunnioitus, kärsivällisyys, uhrautuvaisuus, vaatimattomuus, mielen ja kehon puhtaus.

Käytös ja kunnioitus
Harjoituksissa noudatetaan aina hyvää käyttäytymistä ja kunnioitetaan ohjaajaa sekä harjoittelukumppaneita. Harjoitussaliin saapuessa kumarretaan saliin päin ja salista lähtiessä kumarretaan joka kerta saliin päin. Seuran ohjaajien ja harrastajien tulee noudattaa ”kamppailija ei kiusaa” -periaatteita ja tämän tulee näkyä niin harjoituksissa kuin vapaa-aikana salin ulkopuolella. Taekwondotekniikoiden käyttäminen harjoitusten tai kilpailujen ulkopuolella missään tilanteessa on ehdottomasti kielletty ja väärinkäytökset johtavat seurasta erottamiseen.

Harjoituksista
Saavu harjoituksiin ajoissa! Odota salin ulkopuolella, tai jos mahdollista niin salin reinalla, kunnes omat harjoitukset alkavat. Mikäli jostain syystä myöhästyt harjoituksista, odota salin sivussa kunnes ohjaaja antaa luvan tulla mukaan, kumarra hänelle ja pyydä anteeksi myöhästymistäsi – ohjaaja opastaa sinut omalle paikallesi. Odottaessasi oman ryhmäsi harjoitusten alkamista tai harjoitusten päätyttyä huomioi, ettet käyttäytymiselläsi häiritse toisen ryhmän harjoituksia. Anna harjoituskumppaneille harjoitusrauha. Mikäli sinun täytyy syystä tai toisesta keskeyttää harjoitukset, mene ensin ohjaajan luokse, kumarra ja kerro keskeyttäväsi harjoitukset. Juomatauot pidetään yhtäaikaisesti ohjaajan luvalla.

Yksi erittäin tärkeä sääntö kunnioitukseen viitaten on että seurojen ja eri leirien pääopettajien ja ohjaajien opetusta ja ohjeita ei saa kyseenalaistaa! Älä keskeytä opettajien ja ohjaajien antamaa opetusta!
Jos on jotain kysyttävää opettajalta tai ohjaajalta, niin aina voi kysyä viittaamalla tai kun opettaja tulee kohdalle harjoituksissa.

Muut huomioitavat asiat
Huolehdi omasta hygieniastasi – jalkojen tulee olla puhtaat ja terveet, sekä harjoitusasusi on oltava puhdas. Huolehdi, että sormiesi ja varpaankyntesi ovat lyhyet. Korut, sormukset ja kellot tulee poistaa ENNEN HARJOITUSTEN ALKUA. Mikäli esim. korua ei voi poistaa tulee se teipata. Purkan syöminen harjoitusten aikana on kielletty. Puhelimen tulee olla äänettömällä tai suljettuna harjoitusten ajan.
Älä tule harjoituksiin sairaana! Ota mukaan juomapullo. Huolehdi wc- käynnistä jo ennen harjoituksia, jotta ei tarvitsisi lähteä kesken harjoitusten vessaan.

Nämä säännöt eivät koske pelkästään harrastajia, vaan myös esim lasten vanhempia!

Alla linkki seuran muihin sääntöihin:
http://www.taekwondokerava.com/seura/saannot/